Съвременни материали

Различно усещане

Практиката работи с НЗОК

Какво е синус лифт?

     Синус лифт е процедура която понякога е необходима за да се създадат необходимите условия за поставяне на имплант в задните участъци на горната челюст.

     За да се разбере необходимостта от тази манипулация трябва да се изясни част от анатомията на горната челюст. Тя е кост с неправилна форма която има кухина наречена максиларен синус. Той от своя страна се намира в областта над премоларите и моларите.


                 

     В случай че обемът кост, който разделя устната кухина от максиларния синус е недостатъчен за да побере имплант се налага той да се увеличи хирургично. И то именно чрез синус лифт.  Това може да се дължи както на индивидуални анатомични особености така и на атрофия на костта след екстракция.

Какво всъщност представлява синус лифта?

     По време на операцията се изрязва част от костта в дъното на синуса и чрез нея се поовдига мембраната която го покрива. Създадената така кухина се изпълва с костозаместващо вещество или кост от самия пациент, като след интеграция от няколко месеца позволява да се сложи имплант. В някои от случаите може да се постави импланта и директо по-време на синус лифта което значително съкращава времето до постигане на крайния резултат.

     Операцията по повдигане на синуса се извършва много внимателно от лицево-челюстни хирурзи, за да не се наруши целостта на синусовата мембрана. След операцията пациентите  задължително са на антибиотична  терапия за да не компрометира операцията.

Контакти

Младост 2 бл. 253 партер
София, България, 1799
Mobile: 0897 407 320
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.drtaskov.com

Работно време

от Понеделник до Събота

С предварително записване на час!


Галерия