Избелване на зъби

Когато става въпрос за избелване пациентите имат избор от два варианта: в стоматологичният кабинет или домашно. И двата вида избелване използват активно вещество на пероксидна основа. За домомашната система концентрацията е от 3% до 20%, а за професионалните – 15% до 43%.

В общи линии колкото по-дълго се остави агента в устата и колкото по-концентриран е той, толкова по-бели зъби ще имате. От друга страна, колкото е по-концентриран разтвора, толкова по-кратко трябва да се държи върху зъбите. В противен случай зъбите се дехидратират и стават чувствителни.

Има предимства и недостатъци при всеки един вариант, но преди употреба в домашни условия се консултирайте с вашия стоматолог. Избелването не оказва влияние на керамичните коронки и обтурациите (пломби) от фотополимер (бели пломби).

 

Варианти за домашно избелване.

-          Избелващи лети и гелове. Поставят се директно на зъбите с четка за зъби или тънки лентички. Обикновено се поставят веднъж или два пъти дневно за срок от 10 – 14 дни. Резултатът е траен четири и повече месеца и може да Ви струва между 20 и 100 лева.

-          Избелваща система със шина. Използва се специална прозрачна плака изработена по отпечатък от вашите зъби. В нея се поставя избелващия агент, който стои час или повече на ден в продължение на няколко седмици. Прозрачната шина може да се направи от стоматолог или да се купи фабрична (термочувстителна). Цената на тази процедура варира между  150 и 250лв.

-          С пасти за избелване. Тъй като са леко абразивни, всички пасти за зъби премахват част от петната. Освен това пастите за избелване съдържат и химически и полирни агенти, които помагат да се отстранят потъмняванията без помощта на избелващ агент. Тези пасти са относително евтини и успяват да изсветлят зъбите с един тон.

Независимо дали използвате домашна система или професионално избелване в стоматологичен кабинет трябва да поддържате постигнатия резултат с ежедневно четкане. Избягвайте киселинни и богати на танин храни и напитки като:

-          Черен чай и кафе

-          Червено вино

-          Газирани напитки

-          Силно оцветени храни(боровинки, ягоди и т.н.)

-          Сосове (соев, доматен, къри)

Защо трябва да се консултирате със Стоматолог

Избелването може да направи зъбите ви временно чувствителни, особено за хора които вече имат чувствителни зъби. При неправилна употреба домашните системи могат да доведат до изгаряния на венеца.

Избелването е най-ефективно при хора с жълти зъби и по-малко ефективно при хора с кафяви зъби. Ако зъбите ви са сиви или розови най-вероятно избелването няма да има никакъв резултат.

Контакти

Младост 2 бл. 253 партер
София, България, 1799
Mobile: 0897 407 320
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.drtaskov.com

Работно време

от Понеделник до Събота

С предварително записване на час!


Галерия